Biomed Perilla Krém 60 g
Cikkszám: | 5999525620723 |
Gyártó cikkszám: | 251022 |
Átlagos értékelés: | (2) |
Ajánlott allergiás eredetű bőrtünetek időszakában, bőrápolási céllal, kifejezetten érzékeny bőrűeknek. Nyugtatóan hat az allergizált bőrfelületre, enyhíti a viszketést, puhítja a bőrt, segíti a hámképződést. Folyamatos használatát javasoljuk naponta 4-5 alkalommal. Speciális perilla kivonattal. | |
Elérhetőség: | Raktáron |
Egységár: | 19,17 Ft/g |
|
Leírás
Hatóanyagai: perilla kivonat, rozmaring kivonat, standardizált szuperkritikus körömvirág kivonat. a 99%-ban természetes növényi alap- és hatóanyagokból álló készítményt a legkorszerűbb összetevőkből alkottuk meg. Sheavaj és kukoricaolaj tartalmának köszönhetően táplálja a bőrt. Mesterséges szín- és illatanyagokat, valamint állati eredetű anyagokat nem tartalmaz!
Figyelmeztetés: első alkalommal enyhén csípő érzést okozhat használata, mely gyorsan elmúlik.
Vélemények
Összetevők és gyógynövény ismertető
Összetevők: Aqua, Cetearyl alcohol, Stearic acid, Zea mays oil, Glycerin, Cetearyl glucoside, Alcohol, Butyrospermum parkii butter, Perilla ocymoides leaf extract, Xanthan gum, Rosmarinus officinalis leaf extract, Calendula officinalis flower extract, Methylparaben, Citrus limon peel oil, Helianthus annuus seed oil
Gyógynövény ismertető
A Perilla (Perilla frutescens Britt., Lamiaceae), magyar néven kínai bazsalikom, vad szezám, illetve fekete csalán a tradicionális kínai orvoslásban alkalmazott gyógynövény, mely az utóbbi években a kutatók figyelmének középpontjába került. A Japánban zöldségnövényként és ízesítőanyagként is ismert növény kivonatai előnyös hatásúak az allergia egyes fajtáinak kezelésében, különös tekintettel az általánosan alkalmazott antiallergiás szerekhez viszonyított kedvezőbb mellékhatás profiljuk miatt.
Megállapították, hogy a Perilla-kivonatok és az azokból izolált komponensek: elsősorban a flavonoid luteolin, de a kávésav származékok is (kávésav, rozmaringsav) valamennyi modell kísérletben csökkentették a duzzanatot és viszketést, gyulladáscsökkentő valamint antiallergiás aktivitással rendelkeztek. Kedvező hatásaikat összetett, komplex módon hozzák létre.
A flavonoidok közvetlenül a hízósejtekre hatva fejthetik ki az allergiás reakció korai fázisára gátló hatásukat. A késői fázis flavonoidok általi gátlásában pedig a hízósejtek TNF-alfa szekréciója akadályozásának van fontos szerepe.
Perilla kivonatok tehát az allergiás reakciók több pontján fejtik ki gátló hatásukat, melyek közül legjelentősebb az egyes allergiás gyulladásos mediátorok hízósejtből történő felszabadulásának akadályozása.
A Perilla levél-kivonat qualitativ vizsgálatai során a kutatók többek közt olyan komponensek (flavonoidok, anthocianinok, fenolos vegyületek) jelenlétét is igazolták, melyek antioxidáns aktivitással is rendelkeznek, így ezen antioxidánsok jelenléte hozzájárulhat a levélnek az allergia kezelésében nyújtott hatásához.
A Perilla kivonat helyi, dermális (krém és szappan) alkalmazása segítséget jelenthet a viszketés és vörösség enyhítésében. A kivonattal történő folyamatos kezelés esetében egyes betegek a javulást már a használatot követően, mások egy héten belül, néhány beteg pedig csak pár hónap használat után érzékelte.
A Perilla tehát ígéretes lehetőséget nyújthat az allergiás megbetegedésekben szenvedőknek tüneteik csökkentésében, betegségük kezelésében.
Medgyesi József Miklós