Biomed Perilla Krém 60 g
Cikkszám: | 5999525620723 |
Gyártó cikkszám: | 251022 |
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Ajánlott allergiás eredetű bőrtünetek időszakában, bőrápolási céllal, kifejezetten érzékeny bőrűeknek. Nyugtatóan hat az allergizált bőrfelületre, enyhíti a viszketést, puhítja a bőrt, segíti a hámképződést. Folyamatos használatát javasoljuk naponta 4-5 alkalommal. Speciális perilla kivonattal. | |
Elérhetőség: | Raktáron |
Egységár: | 18,17 Ft/g |
|
Leírás
Hatóanyagai: perilla kivonat, rozmaring kivonat, standardizált szuperkritikus körömvirág kivonat. a 99%-ban természetes növényi alap- és hatóanyagokból álló készítményt a legkorszerűbb összetevőkből alkottuk meg. Sheavaj és kukoricaolaj tartalmának köszönhetően táplálja a bőrt. Mesterséges szín- és illatanyagokat, valamint állati eredetű anyagokat nem tartalmaz!
Figyelmeztetés: első alkalommal enyhén csípő érzést okozhat használata, mely gyorsan elmúlik.
Vélemények

Összetevők és gyógynövény ismertető
Összetevők:
Aqua, Cetearyl alcohol, Stearic acid, Zea mays oil , Glycerin, Cetearyl glucoside, Butyrospermum parkii butter, Perilla ocymoides leaf extract, Rosmarinus officinalis leaf extract, Calendula officinalis flower extract, Xanthan gum, Sodium hydroxymethylglycinate, Citric acid, Alcohol, Helianthus annuus seed oil
Gyógynövény ismertető
A Perilla (Perilla frutescens Britt., Lamiaceae), magyar néven kínai bazsalikom, vad szezám, illetve fekete csalán a tradicionális kínai orvoslásban alkalmazott gyógynövény, mely az utóbbi években a kutatók figyelmének középpontjába került. A Japánban zöldségnövényként és ízesítőanyagként is ismert növény kivonatai előnyös hatásúak az allergia egyes fajtáinak kezelésében, különös tekintettel az általánosan alkalmazott antiallergiás szerekhez viszonyított kedvezőbb mellékhatás profiljuk miatt.
Megállapították, hogy a Perilla-kivonatok és az azokból izolált komponensek: elsősorban a flavonoid luteolin, de a kávésav származékok is (kávésav, rozmaringsav) valamennyi modell kísérletben csökkentették a duzzanatot és viszketést, gyulladáscsökkentő valamint antiallergiás aktivitással rendelkeztek. Kedvező hatásaikat összetett, komplex módon hozzák létre.
A flavonoidok közvetlenül a hízósejtekre hatva fejthetik ki az allergiás reakció korai fázisára gátló hatásukat. A késői fázis flavonoidok általi gátlásában pedig a hízósejtek TNF-alfa szekréciója akadályozásának van fontos szerepe.
Perilla kivonatok tehát az allergiás reakciók több pontján fejtik ki gátló hatásukat, melyek közül legjelentősebb az egyes allergiás gyulladásos mediátorok hízósejtből történő felszabadulásának akadályozása.
A Perilla levél-kivonat qualitativ vizsgálatai során a kutatók többek közt olyan komponensek (flavonoidok, anthocianinok, fenolos vegyületek) jelenlétét is igazolták, melyek antioxidáns aktivitással is rendelkeznek, így ezen antioxidánsok jelenléte hozzájárulhat a levélnek az allergia kezelésében nyújtott hatásához.
A Perilla kivonat helyi, dermális (krém és szappan) alkalmazása segítséget jelenthet a viszketés és vörösség enyhítésében. A kivonattal történő folyamatos kezelés esetében egyes betegek a javulást már a használatot követően, mások egy héten belül, néhány beteg pedig csak pár hónap használat után érzékelte.
A Perilla tehát ígéretes lehetőséget nyújthat az allergiás megbetegedésekben szenvedőknek tüneteik csökkentésében, betegségük kezelésében.
Medgyesi József Miklós